Askıda Oyuncak

Bilindiği üzere oyun ve oyuncak çocukların hem beyin hem de fiziksel gelişimine büyük katkı sağlar.

Oyun ve oyuncak çocuğun hayal gücünü geliştirdiği gibi problem çözme yetisini de geliştirir. Bu, engelli çocuklar söz konusu olduğunda daha hassas bir hale geliyor. Özellikle bu ailelerin sosyoekonomik durumu iyi olmadığından oyuncak alamayacak durumda olan ailelerin sayısı da az değildir.

Ayrıca oyuncakla oynayan çocuk paylaşmayı da öğrenir. Bizler, Ertuğrulgazi Görme Engelliler İlkokulu olarak bu durumun farkına varıp böyle bir proje geliştirmeye karar verdik. Bu proje sayesinde çocukların zihinsel ve fiziksel gelişiminin yanında paylaşım duygusu da, alma duygusundan ziyade verme duygusu da gelişecek, hatta vermekle daha mutlu olduklarının farkına varacaklar.

Sizler de evde çocuklarınızın oynamadığı oyuncaları bize ulaştırıp, çocuklarımızın oynamasını, eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Hatta komşularınızdan kullanılmayan oyuncakları isteyip bize ulaşatırabilirsiniz.

Yayın: 14.02.2016 - Güncelleme: 25.03.2016 12:48 - Görüntülenme: 879