T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Ertuğrulgazi Görme Engelliler Ortaokulu

Okulumuzda Görme Engelli Bir Psikolog Olmak Konulu Söyleşi Düzenlendi

İçimizden biri projesi kapsamında okulumuzda Görme Engelli Bir Psikolog Olmak konulu söyleşi düzenlendi. Program konuğumuz Psikolog Sayın Elif Ünver Çırpan’dı.Bilindiği üzere Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan İçimizden Biri projesi okulumuzca yürütülmektedir. Bu kapsamında 30 Kasım 2023 Perşembe günü öğrencilerimize ve velilerimize yönelik çevrim içi seminer düzenlendi.   

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Sayın Mehmet Gazi ASLAN'ın katkıları ve girişimleriyle düzenlenen seminerde, kendisi de görme engelli olan Psikolog Sayın Elif Ünver Çırpan görme engelli bireylerin yaşam yolculuklarında kendilerini tanıyabilmeleri, güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olup bunları yönetebilmelerinin öneminde değindi. Akademik başarının özgüven, bağımsız hareket, disiplinli olma gibi faktörlerle doğru orantılı olduğunu vurguladı.

Görme engelli bir bireyin ebeveyni olmanın psikolojik süreçlerine değinen Sayın Elif Ünver Çırpan ailelerin destekleyici tutum ve davranışları ile görme engelli bireylerin yaşam yolculuklarının daha nitelikli olacağını belirtti.Mesleki deneyimlerinden bahseden Sayın Elif Ünver Çırpan mesleğini sevmenin ve başarının sevgiyle başladığını ifade etti.Program öğrenci ve velilerin katılımıyla ilerlerken ekledikleri yorumlarla sona erdi.

 

Program moderatörü okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Sayın Mehmet Gazi Aslan öğrencilerimize, velilerimize ve davetimizi kabul ettiği için Sayın Elif Ünver Çırpan’a teşekkür etti.

07-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2023 - Güncelleme: 07.12.2023 16:53 - Görüntülenme: 151
  Beğen | 12  kişi beğendi