T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Ertuğrulgazi Görme Engelliler Ortaokulu

OKULUMUZ 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE DENEME SINAVI YAPILDI

Okulumuz Branş Öğretmenleri tarafından hazırlanan LGS sınavına uygun sorular eşliğinde bugün 10.03.2024 tarihinde ZEKERİA Tanrıverdi İHO DYK Kursunda öğrencilerimize gönüllü okuyucular ile deneme sınavı uyguladık. Öğrencilerimiz hem Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavına girmeden, hem de Liselere Giriş Sınavına (LGS) öncesinde okuyucu ile deneme sınavı imkanı bulmuş oldu. Yaşanan bu deneyimler öğrencilerin başarılarını olumlu yönde etkileyecektir. Öğrencilerin başarılarındaki artışta gönüllü okuyucuların önemli yeri bulunmaktadır.

Görme engelli öğrenciler merkezi sınavlara girerken yanlarında bir okuyucu ve bir işaretleyici talep edebiliyor. Bu durum Bakanlık tarafından sunulan bir fırsat özelliği taşıyor. Ancak gören öğrenciler deneme sınavlarına kendilerine uygun şartlarda girebilirken görme engelli öğrenciler için bu durum pek mümkün olamıyor. Çünkü gönüllü okuycu bulmak oldukça zor. Oysa gönüllü okuyucu ile sınav deneyimlemek oldukça önem taşıyor.

Okul Müdürümüz Sayın Sinan COŞKUN, tüm kurum personeline emeklerinden dolayı teşekkür ederken, okulumuz Branş Öğretmenlerine sürecin kordinasyonunu sağladıklarından ve bu imkanı oluşturduklarından dolayı teşekkür etti. Öğrencilerimze, gönüllü okuyuculuk yapan  üniversite öğrenci kardeşlerimize de canı gönülden teşekkür etti.

Sizler de görme engelli öğrencilerimizin eğitim süreçlerine ve başarılarına katkıda bulunmak isterseniz okulumuz ile iletişime geçebilirsiniz.

13-03-202413-03-202413-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 09:48 - Görüntülenme: 172
  Beğen | 15  kişi beğendi