T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Ertuğrulgazi Görme Engelliler Ortaokulu

İçimizden Biri Projesi Kapsamında Okulumuz Öğrencilerimize 9 Kasım 2023 Tarihinde Seminer Düzenlendi

İçimizden biri projesi kapsamında öğrencilerimize akademik başarı ve yaşam başarılarını anlatmak üzere görme engelli avukat, sporcu, antrenör ve  bilgisayar öğretmeni Sinan Saltık konuk oldu.  

Programı okulumuz fen bilimleri öğretmeni Mehmet Gazi Aslan modere etti. Açılış konuşmalarını yapmak üzere okul müdürü Sinan Coşkun'a söz verdi. Okul müdürü program konuğu Sinan Saltık’ı, öğrenci ve velileri selamlayarak  sözü Sinan Saltık'a bıraktı.

Saltık, görme yetisinin kaybolmasıyla başlayan hikayesini, istihtam süreci, akademik süreç  ve spor süreçleri ile devam ettirdi. 

Görme engelliler için bağımsız hareketin, özellikle baston kullanımının önemini vurguladı. Görme yetisini kaybettiği günün ertesi günü babasının kendisine bir baston verdiğini ve bununla özgürce hareket edebilmesini söylediğini belirtti.

Okuyan bir ailede yetişen Saltık bir kamu kurumunda çalışmaya başladıktan sonra üniversite öğrenimine devam etti. Hukuk fakültesini bitiren Saltık, eğitim sürecinde yaşadığı güçlükler ve çözüm yollarına değindi. Şu anki öğrencilerin kendilerine göre daha fazla imkan ve fırsat içinde bulunduklarını ve bu imkan ve fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti. Başarı için çalışmanın önemine değinen Saltık, düzenli çalışmanın ve pes etmemenin önemini vurguladı.

Spor hayatından da bahseden Saltık  antrenörlük sürecine nasıl geldiğini anlattı. İlk oynadığı santranç maçlarında yenilen Saltık, mücadele ederek ve çalışarak başardığını dile getirdi. "Azim ile başarmak mümkündür." dedi. 

16 ülke gezen Saltık, sürecin başından sonuna bağımsız hareket, düzenli çalışma, pes etmeme kavramlarına değindi.

Aynı zamanda teknik konulara eğilimi olan Saltık, sürecin her noktasında programa katılan velilere de bir çok tavsiyelerde bulundu. Ailelerin çocuklarını desteklemeleri durumunda çocukların hayatın her aşamasında başarılı olabileceklerini  söyledi.Bağımsız hareketin önemli olduğunu tekrar vurgulayan Saltık, ailelerin çocukları bağımsız hareketini geliştirebilmeleri ve sokağa çıkmaları konusunda destekleyici olmaları gerektiğini önemle belirtti.

Programı modere eden fen bilimleri öğretmenimiz Mehmet Gazi öğrencilere, velilere katılımları için, desteklerinden dolayı okul müdürü Sinan Coşkun’a ve daveti kabul edip sunumlarını yapan Sinan Saltık'a teşekkür etti.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.11.2023 - Güncelleme: 18.11.2023 22:41 - Görüntülenme: 65
  Beğen | 2  kişi beğendi