T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Ertuğrulgazi Görme Engelliler Ortaokulu

Okulumuzda Görme Engelliler, Bilişim, Yazılım ve Teknoloji Konulu Söyleşi Düzenlendi

İçimizden biri projesi kapsamında okulumuzda Görme Engelliler, Bilişim, Yazılım ve Teknoloji  Konulu Söyleşi düzenlendi. Program konuğumuz Arçelik Global’da görev yapan Bilişim Uzmanı Sarper Arıkan’dı.

Okulumuzca yürütülen İçimizden Biri projesi kapsamında 25 Aralık 2023 Çarşamba günü öğrencilerimize ve velilerimize yönelik çevrim içi söyleşi düzenlendi.

 Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Sayın Mehmet Gazi ASLAN'ın katkıları ve girişimleriyle düzenlenen seminerde, kendisi de görme engelli olan Sayın Sarper Arıkan görme engelli bireyler için teknolojinin önemini anlattı. Sayın Sarper Arıkan, bilişim ve yazılım alanında görme engelli bireylerin şartlarına da değindi.

Geçmişten günümüze görme engelli bireylerin hayatında gelişmeler olduğunu, birçok teknolojik gelişme ile görme engelli bireylerin daha bağımsız hale geldiğini ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi’nde görev yaptığı süreçte de görme engelli bireylerin hayatına dokunan Sayın Sarper Arıkan, görme engelli bireyler için elinden geleni her zaman  yapmaya devam edeceğini de dile getirdi.

Teknoloji, bilişim ve yazılım konularında ilgisi olan öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Sayın Sarper Arıkan, düzenli çalışma ve azim ile başarının geleceğini vurguladı.

Okul müdürümüz Sayın Sinan Coşkun davetimizi kabul ettiği için Sayın Sarper Arıkan’a, katılımlarından dolayı öğrenci ve velilerimize, süreci organize ettiği için okulumuz fen bilimleri öğretmeni Sayın Mehmet Gazi Aslan’a teşekkür etti.

 

Program moderatörü okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Sayın Mehmet Gazi Aslan desteklerinden dolayı okul müdürümüz Sayın Sinan Coşkun’a, katılımlarından dolayı öğrencilerimize ve velilerimize, davetimizi kabul ettiği için Sayın Sarper Arıkan’a teşekkür etti.

09-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2024 - Güncelleme: 09.01.2024 01:16 - Görüntülenme: 108
  Beğen | 5  kişi beğendi