T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Ertuğrulgazi Görme Engelliler Ortaokulu

Okulumuzda Görme Engelli Bireyler İçin Yardımcı Teknolojiler ve Bunların Başarıya Etkisi Konulu Seminer Düzenlendi

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve okulumuzca yürütülmekte olan İçimizden Biri projesi kapsamında 23 Kasım 2023 Perşembe günü okul idaremize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize yönelik çevrim içi seminer düzenlendi.

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Sayın Mehmet Gazi ASLAN'ın katkıları ve girişimleriyle düzenlenen seminerde Kayseri'den, kendisi de görme engelli olan Türkçe öğretmeni Sayın Hakan TELTİK görme engelli bireylerin kullanabileceği yardımcı teknolojiler ve çeşitli yazılımlar ile mobil uygulamalar konusunda okulumuzun velilerine ve öğrencilerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda bu teknolojilerin görme engelli bireylerin başarılarına olan olumlu katkılarına da değinen Hakan TELTİK, "Öğrencilerimizin gören bireylerle arasında öğrenme yönünden ve bir şeyler yapma yönünden bir farkı yoktur. Onların bir şeyler yapabilmesi için siz velileri ve öğretmenleri tarafından teşvik edilmesi, desteklenmesi, birey olduklarının farkında olunmasıyla kararlarının her birey gibi saygıyla karşılanması gerekmektedir. Bu ortam sağlandıktan sonra bu yardımcı teknolojilerle de birey desteklenerek asıl engeller ortadan kaldırılırsa bunun sonu elbette başarı olacaktır." diyerek sunumunu tamamladı.

Sunumun sonunda Okul Müdürümüz Sayın Sinan COŞKUN, hem sunumu gerçekleştiren Türkçe öğretmeni Sayın Hakan TELTİK'e hem de girişimlerinden ve seminerdeki moderatörlüğünden dolayı Fen Bilimleri öğretmenimiz Sayın Mehmet Gazi ASLAN'a teşekkürlerini sundu.

 

Seminer, öğrencilerimiz ve velilerimizden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. 

28-11-202328-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 00:18 - Görüntülenme: 142
  Beğen | 10  kişi beğendi